Sketen tisdag på jobbet

08.55 Tisdag morgon, samtliga praktikanter är på plats på "kontoret"
Vissa dagar är det extra roligt att arbeta hemifrån, när man får snava runt bland smådjur beväpnad med kamera, kaffe och kreativitet! Andra dagar är det helt ärligt ganska tråkigt, då går man som avväpnad och kämpar mot impulser att hetsäta halva skafferiet, finkamma internet på kattvideor och trakassera sina hårt arbetande vänner på Facebook chatten. Men sådana dagar har kanske alla, vart eller hur man än jobbar.
Men jag tänker att jag ändå har det jäkligt bra som kan styra min tid precis hur jag vill, även om vi stundvis drunknar i jobb, stundvis inte har en aning om vad vi sysslar med, stundvis gråter, stundvis skrattar, stundvis snålar och skrapar och stundvis unnar oss så är det majoriteten av dagarna så väldans skönt att vara sin egen, få jobba hemifrån, i sin egen takt och för sin egen skull.
Mästerfotograf? Knappast, men skam den som ger sig!
Motiv från Sverigealmenackan
Det lite kyligare vädret gör att alla mina fluffiga kreatur söker sig in istället för att försvinna ett par veckor i stöten som mitt i sommaren. Dagens uppgifter vart att fotografera och sortera alla motiv som vi i form av brickor och tabletter ska ha ut på nätet. Detta helst utan att trampa på någons svans eller att strö kaffefläckar på nyskurade golv.

Det skall också byggas två nya hemsidor och samtidigt få till någon form av hanterligt lagersystem för två olika butiker lätthanterligt nog för två virrpannor att hantera. Känns som en lagom tisdagsutmaning för någon som ett; inte är så haj på varken webbsidor eller datorer, två; har svårt att fokusera på en sak i taget och tre; har oerhört svårt att sitta still!
Detta i kombination med att man är väldigt svag för riktigt starkt och mycket kaffe. Stor dos självdisciplin krävs för att få allt gjort och idag har jag lyckats ganska bra med att lägga ifrån mig min vanliga taktik, vilken är "jag gör allt på en gång" och istället implementerat det för mig främmande konceptet "en ska i taget" Rätt så nöjd med hur det har fungerat faktisk!

Det är också chockerande nog snart jul! Jag vet! I år också!? Julen är alltid lite lätt stressande i min värld då kommersen ökar och samtidigt ska det tänkas på inverteringar i mellandagarna, julskinkor, pepparkakor, familj från Skottland, familj från västkusten och ska vi ses här, där, mitt i mellan eller inte alls, och om man verkligen vågar ge sin familj halvhjärtade hemmagjorda julklappar i år också? 
Men arbetet ska göras och julsakerna ut på nätet och det ska göras även om Sverige slår värmerekord utanför mitt fönster och julen känns ganska avlägsen, för det gäller att försöka ligga steget före! Håll lite utkik på våra sociala medier efter framtida projekt och produkter inför julen!
Mitt något oorganiserade vardagsrum för fungera som fotostudio!

Uppdatering av hemsidan, hela Erkers Maries luciatåg väntar på nya hem.


.


Kommentarer

Populära inlägg