Sömnbrist, tusch och skräckhjälmar.


Skapandet av en skräckhjälm
Det var länge sedan jag vaknade med inspiration, inspiration att skapa något utöver allt det folk beställer i butiken! Det vart säkert fyra, fem år sedan jag höll en pensel i handen. Jag har liksom gått och väntat på att suget och lusten att måla ska komma tillbaka, idag kom den äntligen!

På grund av orsaker kunde jag inte sova utan satt upp till 03 och läste,klottrade, funderade och lyssnade på hundens snarkningar och små skall pga  av vad jag antar är drömmar om kattjakter. Men till sist blev det någon timmas sömn och jag vaknade med iden om att måla på linnetyg, tänk er så snyggt! Naturfärgat linne och svart tusch som flyter ut lite! Så efter träning,  med kaffekopp i högsta högg, två katter i släptåg masade jag mig ned i källaren till mitt "hobbyrum"(läs rum där jag stuvar in allt jag inte vet vart jag ska göra av) och rotade fram en pensel och den där burken med sex år gamla kinesisk flytande tusch. Sedan ut i butiken utan varken frukost eller borstat hår och rota efter stuvbitar med linnetyg, fortfarande med katt i släptåg.. och.. TADA!
Eftersom jag 1; är svag för historia och framför allt nordisk historia och 2; ville hålla mig till motiv jag är bekväm med till att börja med, så blev första omgången olika bindrunor!
Tips på fler motiv som kan göra sig fina på linnetyg tack!

En runa som skall skydda mot oinbjudna gäster
Skräckhjälmen
Vegvisir, en kompass för att visa vägen hem

De första tre, kan bli fina tavlor till väggen


Kommentarer

Populära inlägg