Carolina in my mind....đŸŽ”đŸŽ¶

In my mind I'm going to Carolina...en lÄt jag lyssnar pÄ om och om igen just nu.
LĂ€nk till spotify för er dĂ€r ☝
Jag hörde den pÄ radion i bilen en dag, den har liksom fastnat. Det kÀnns som att den ger mig nÄgra minuters verklighetsflykt. För just nu kÀnns allt mest lite tomt, som att man helst vill vara nÄgon annanstans, vart som heslt men inte just hÀr.
Nu kan vad som helst hÀnda och det kÀnns bÄde lÀskigt och vÀldigt spÀnnande, alla dörrar Àr öppna och helt plötsligt stÄr man dÀr med sÄ mÄnga alternativ att blir svÄrt att vÀlja.
Det som har tagit upp det mesta av min vakna (och sovande) tid i snart 3 Är Àr slut nu.
Just idag tog jag min tillflykt till stallet, hÀr har jag inte varit pÄ sÀkert ett halvÄr nu. Men sÄ fort jag Àr dÀr sÄ slÀpper det mesta, det blir lite lÀttare att stÄ stadigt nÀr man ska navigera kÀnslolÀgen och tempovÀxlingar i humöret hos 1 ton djur.


Att lunka fram pÄ en grusvÀg, hoppa över stok och sten eller lila fram pÄ ett kraftpaket i full galopp med vinden susande i öronen sÄ snabbt att vindraget tvingar fram tÄrar ur ögonen. Rusa över Àngar eller pÄ slingrande smÄstigar, klÀttra upp för klippbranter hela tiden i kontakt med det hÀr stora djuret under dig, dÀr du kÀnner varneda rörelse och varenda muskel jobba.
Ni mÄste jobba tillsammans för att bÄda ska komma hem hela och rena, du och det hÀr djuret som har en helt engen vilja, ni mÄste hitta ngÄot sÀtt att komunicera utan att prata.
Man mÄste vara mjuk men bestÀmd, lugn fast med pÄ vad som hÀnder hela tiden vilket gör att man inte har tid att tÀnka pÄ sÄ mycket annat Àn det som hÀnder just hÀr och nu. En vÀldigt skön kÀnsla nÀr tankarna annarss centrufigerar runt i huvudet.


Det Àr inte bara hÀstar som ger mig ett visst lugn, att hela tiden höra kluckanden och klackanden frÄn en skock virriga höns Àr ocksÄ ren terapi! FrÄga min mamma, hon har en historia om hur mycket jag gillar höns. En katt som spinner pÄ en nÄgot mjukt slÀngt över en bÀnk, min lilla hund sitter i givakt framför ett mushÄl i en stallvÀgg. DÀr sitter hon varje gÄng vi Àr i stallet, alltid utan en enda ansats till att försöka fÄnga nÄgon mus, det Àr hon för lat för misstÀnker jag. Men jÀklar vad hon ser till att mössen minsann inte kommer upp ur hÄlet.
PÄ sommaren bygger svalorna bon i taket och pÄ vintern rasslar det lite varstans av diverse gnagare som gjort sin vinterboning bland mjukt hö och Ängande hÀstkroppar.
Det luktar hö, lÀder, hÀst, hund, skog, lera och halm, allt pÄ en gÄng.
Har ni inte gett er ut pÄ hÀstrygg sÄ förelsÄr jag att ni testar!
Kommentarer

PopulÀra inlÀgg