Från enhörningar och drakar till blåljus


Som jag har väntat på att ansökningen ska öppna!


På flygplatsen i Helsingfors inklämd mellan två finska småbarnfamiljer, med en kopp beskt bryggkaffe innan flyget till Köpenhamn går, sätter jag den här bollen i rullning! Det är lite av en vilande dröm jag inte riktigt vetat att jag haft, enligt min mamma ville jag bli polis som liten. Jag förmodar att det då inte fanns ett enda tvivel hos mig själv att jag skulle klara att vara polis, med fräknar på näsan, linblont solblekt hår och skrapsår på knäna, klättrade jag i alla träd, slogs mot drakar och red runt i skogarna på enhörningar och precis allt vart möjligt!
Men så småningom kom livet ifatt även mig och sådde små små frön av tvivel i hjärnvecken,  som vi sedan lämnas att vattna själva, ofta vattnar vi så mycket att de små fröna växer till hela djungler där vi går vilse bland alla tvivel och allt vi inte tror att vi klarar av.
Simtest check!

Jag har haft hur många tvivel som helst om att jag inte skulle klara att vara polis. Jag har alltid tänkt att man nog måste vara stor och tuff , vara en sån person som utstrålar pondus och stryka och som folk automatiskt lyssnar på. Sådan är inte jag, jag tar inte så mycket plats, speciellt inte ställd inför nya situationer, jag håller mig i bakgrunden och observerar hellre än att vara den som ställer sig i centrum och håller låda, kastar mig inte in i konflikter och tror att tala är silver.


 Jag trodde heller aldrig att jag skulle kunna bli brandman, men det blev jag! Efter 5 år inom räddningstjänsten inser jag att alla behövs,vare sig man är liten eller stor, kaxig eller lite tillbakadragen, speciellt inom blåljusyrken.
Så here it goes...öppnar formulär, fyller i förnamn, efternamn, personnummer.... trycker enter.....
Så, nu är min anmälan, mitt hopp, mitt tvivel reducerat till ettor och nollor på väg till rekryteringsmyndigheten. Håll alla tummar och tår ni kan frambringa att jag anses lämplig att upprätthålla Svea rikes lag och ordning.

Medan ni ändå håller tummar och tår kan ni också hålla lite extra för allt annat nytt som kommer framöver. Mer om det om ett par dagar!

Kommentarer

Populära inlägg