On the run....Klockan är 23.15 och jag har suttit på det här tåget från mittersta Blekinge i snart en timma, vi ilar i en väldig fart genom Novembernatten mot Danmark och Kastrup.
Det är i princip bara jag, min dator och mitt kaffe ombord på tåget, tydligen är det bara vi som fått infall och satt oss på ett tåg med slutdestination Helsingfors. Igen tänker ni?  Ja.! Jag glömde min tröja där plus att det kliade i kroppen av att vara hemma.
Jag kommer få tillbringa sju timmar på Kastrup innan mitt flyg går, men det rör mig inte så mycket. Jag har alltid gillat flygplatser, det är något med att vara omgiven av människor på väg, på språng, som gör mig lugn. Känslan av att vara på väg får mig nog att slappna av mer än något annat. Jag kan sitta där i timmar och bara titta på alla som passerar och hitta på små egna historier om vilka dem är, vart de är påväg och varför.

Lite den känslan är anledningen till att jag döpte om det här lilla bloggprojektet som jag dragit igång. Fox on the run, för det första en bra låt! För det andra, mitt favoritdjur och ibland känns det som att jag alltid springer. Att stå still är outhärdligt och det finns så mycket energi i kroppen som bara måste omsättas i rörelse både bokstavligt och bildligt. Men det är också det jag gillar mest med mig själv, rastlössheten för mig hela tiden till nya platser och utaminar

 Fördelen med att vara sin egen chef är att man kan springa på arbetstid, rentav göra det till sitt jobb att springa, resa och utforska världen. Det är min ambition i alla fall, jag börjar väll med Finland… en gång till.
Jag har lagt de senaste tre till fyra veckorna på att bygga upp en ny hemsida, helt själv!
Kan ni tänka er, jag som inte kan ett jota om datorer eller hemsidor har suttit fram till småtimmarna och knapprat, googlat, youtubat, läst anvisningar på halvskumma forum och efter olämpligt mycket kaffe, en del slitna hårtestar lyckats få ihop en ganska presentable ny hemsida med tillhörande nätbutik. Det ni! Första beställningen trillade till och med in idag! #mycketstolt
Ett längre inlägg och en presentation om den kommer nästa vecka. Men efter att ha suttit vid köksbordet och stirrat blint in en skärm i flera veckor känns det som att ögonen är fyrkantiga och bene längtar efter att få röra på sig. Det ska bli skönt att få resa sig från köksbordet och känna att man är värd att komma iväg lite, ta lite ledigt och bara pyssla lite vid datorn mellan varven.
Tillbaka med nya ta nästa vecka
www.helenacountry.se
.
När jag nu uppdaterar är klockan 02.57 och jag sitter under en i trä konstruerad stjärnhimmel på Kastrup och lägger in produkter i närbutiken.
Bänkar som mer liknar små lådor med eluttag är liksom utslängda lite huller om buller i en väntsal. Två ryska killar i tjugoårsåldern sitter mitt i mot och tittar på något för dem hysteriskt roligt på telefonen, för mig bara brus av ett obegripligt språk. En herre i skinnjacka snarkar sådär lågmält att det nästan bara är gulligt bredvid mig och mitt emot sitter ett svenskt par, hon läser och han stickar. En tjej till vänster om mig fifflar så nervöst som bara en nikotin-användare kan med sin tändare och jag tänker att det är rätt så mysigt nu, jag har en kopp te, min dator i knät och alla ljud är sådär dämpade och lite långsamma som de bara kan vara kl 03 på morgonen. Jag som vanligtvis stiger upp två timmar, jag får nog sova på planet sen istället.

.

Vi ses om jag överlver round two i Finland...


Kommentarer

Populära inlägg