Vinterbad och Yoga

Vinterbad

Efter ganska många år av skrotlyftande på gymmet är jag minst sagt stel som en pinne, det knakar överallt och jag når bara precis ner till mina egna tår! Att börja med tyngdlyftning har hjälpt en hel del och att byta tre styrketräningspass i veckan mot kroppsviktsträning har hjälp det också.

Så många i min omgivning har fullkomligt skrikigt YOGA åt mitt håll i flera år, men envis som jag är så lyssnar jag såklart inte! Yoga går långsamt, är tråkigt och myrorna i min kropp får fullständig panik vid bara tanken på yoga!
Men jag inser också att jag behöver något som låter mina muskler stretchas och som ger mig en smidighet i kroppen som jag inte ens vet om jag någonsin haft.
Även om jag vill ha fart och fläkt precis hela tiden så blir det mer och mer uppenbart för mig att även jag behöver något sätt att koppla bort och låter hjärnan vila lite också, kanske kan yoga bli min avslappning också?


Morgonträning i mammas organeri, samtidigt som snöflingorna signlar ned utanför.
Så när både mina vänner och min syster svär och tar gift vid yoga och resten av världens argument slutligen letat sig igenom min mur av motsträvighet, och när vi samtidigt hittade Yggdrasil by Sweden på Formex så har jag mjuknat och börjat ge det en chans.  Som vanligt med en katt i släptåg rullade jag ut min matta så fort jag öppnat paketet med nya produkter.

Jag gick lite förstrött i andra tankar på Formex när jag i ögonvrån såg en drömfångare på marken, vilket jag alltid är svag för! Där låg den, en matta i kork med en stor drömfångare tryckt på!
Jag föll som en fura för alla vackra motiv, naturmaterialet, de dova färgerna, den harmonigivande helheten helt enkelt. 
Så visste jag helt plötsligt precis i vilken riktning jag ville att min web-shop skulle ta, samma riktning som jag helt enkelt! För jag älskar rörelse, inte bara hård styrketräning utan all form av rörelse! Träning i alla former, löpning, promenader, vandring, naturen, resor! Kan jag dessutom kombinera det med en förkärlek för naturmaterial och hållbart tänkande så har vi en fullträff!

Yggdrasils fantastiska mattor

Yogamattor

Vi tvekade inte en sekund på att vi måste ha de här fantastiska mattorna i vårt sortiment!
Mattorna är ekologiska och tillverkade av naturlig kork och biologiskt nedbrytbart gummi som kommer ge mer och bättre grepp ju blötare den blir, så du kan ge järnet och låta svetten lakas. 
Hur bra måste inte det vara för er som kör hot yoga!?

De är ger rejält med utrymme med en storlek på 175 x 61 cm samtidigt som den bara är 3,4 mm tjock vilket ger utmärkt dämpning, perfekt för både mountainclimbers och inchworm pushups kan jag intyga! Plankan och armhävningar på tårna eller på knä? Perfekt på mattan då du  får bra grepp och slipper härja med kuddar att ha knäna på för dämpning, det fixar mattan galant!

Samtidigt är den superlätt att rulla ihop och ta med på resan, speciellt då den kommer med en rem i ren bomull så att du enkelt kan bära med dig din matta. 
Med sina blygsamma 1,8 kr är den också den lättaste kork-mattan på marknaden.
 Jag som använder mattan till träning uppskattar verkligen att den torkar snabbt då mina pass lätt blir väldigt svettiga.
Som om inte allt ovanstående räcker så är mattan naturligt anti-septisk! Den kommer behöva lite TLC och rengöring med mild två med jämna mellanrum, en gång i veckan om du är en väldigt hängiven yogi/fitnessutövare.

Din egen matta hittar du här https://www.helenacountry.se/sv/yogamattor/

Oemotståndliga Mikrofiberhanddukar

Är det kallt i vattnet?
Vi blev också helt förälskade i Yggdrasils sport handdukar i fantastiskt snabbtorkande microfiber. Perfekt om man alltid bär runt på en träningsväska och är trött på tunga handdukar som aldrig verkar torka!

Med sina 68 x 138 cm och en vikt på bara 180g är den superlätt att ta med till yogan, på weekend eller i träningsväskan. 
De levereras också en superfin liten påse i lin.
Perfekta att ha med till vinterbadet!
https://www.helenacountry.se/sv/yggdrasil-by-sweden/sport-handdukar/
Mikrofiber handduk, perfekt till vinterbadet!
Leveraras i en supersnygg påse i lin.

Klicka här för att komma till våra handdukar https://www.helenacountry.se/sv/yggdrasil-by-sweden/sport-handdukar/

Jag har än så länge bara kört yoga i en vecka, 7 minuter om dagen som nedvarvning efter min vanliga träning, även den på mattan såklart och jag märker ärligt inte så stor skillnad i min rörlighet, men jag förmodar att Rom inte byggdes på en dag men det jag däremot uppskattar är den lilla stunden jag får på min matta. 7 minuter är inte så lång tid, men det blir 7 minuter då jag inte fokuserar på allting annat, där jag bara koncentrerar mig på hur muskler och kropp känns under stretch, koncentrerar mig på att i alla fall försöka låta hjärnan få spinna på utan focus på prestation och krav. Ganska befriande faktiskt. 
 Tills nästa gång, håll huvudet kallt / Åsa

Kommentarer

Populära inlägg